joi, 1 iulie 2010

Ce este Page Rank-ul?

Multi se intreaba ce este Page Rank-ul (PR ™) si ce rol are acesta in raportul cu optimizarea paginilor Web (SEO). Se dau definitii si explicatii referitoare la Page Rank, dar multi nu stiu ce reprezinta acest indicator de notare al paginilor Web.
Google, cel care a brevetat acest mod de notare, precizeaza in paginile sale, o explicatie:
Inima programului nostru este PageRank (™), un sistem de notare a paginilor dezvoltat de fondatorii nostrii Larry Page si Sergey Brin de la Universitatea Stanford. Si in timp ce noi folosim zeci de ingineri pentru a imbunatati fiecare aspect al Google-ului dupa un plan zilnic, PageRank continua sa ne furnizeze bazele pentru toate uneltele noastre de cautare.

PageRank explica
PageRank se bazeaza pe natura unica democratica a web-ului folosind vasta structura de legaturi ca indicator al valorii unei anumite pagini. In esenta, Google interpreteaza o legatura a paginii A catre pagina B ca un vot al paginii A pentru pagina B. Dar Google se uita la mai mult decat volumul de voturi sau legaturi pe care o pagina le primeste; de asemenea analizeaza pagina ce strange voturile. Voturile stranse de pagini ce sunt ele insele “importante” au o mai mare greutate si ajuta alte pagini sa fie “importante”.
In concluzie, Page Rank-ul este un sistem de notare bazat pe algoritmi dezvoltati de Google pentru a nota sau evalua paginile Web determinand relevanta acestora din perspectiva motoarelor de cautare.
Este o metoda proprie de a nota popularitatea unui site pe o scara de la 1 la 10.
Un mod sigur de a acumula Page Rank este inscrierea site-ului in directoare pe categorii ce au relevanta pentru site si schimbul de link-uri intre site-uri din acelasi domeniu cu cel al dumneavoastra. Inscrierea pe directoare va va ajuta in a face cunoscut site-ul si in a aduce vizitatori spre el de pe aceste site-uri cu trafic considerabil.

2 comentarii: